De ce RomInsurance?

minimizarea riscurilor
optimizarea costurilor cu asigurarile
capacitate sporita de reacţie in faţa unui eveniment neprevazut
confort psihologic
libertatea financiara.

Vezi detalii

Tipuri de Asigurari

RCA, CASCO, Carte Verde
Asigurarea medicala
Asigurarea bunurilor, Asigurarea cladirilor
Raspundere civila legala
Asigurarea de viata

Vezi detalii

Serviciile noastre

Consilierea in strategii de gestiune a riscurilor
Prezentarea de oferte
Negocierea contractelor de asigurare
Administrarea contractelor de asigurare incheiate
Acordarea de asistenta la dosarele de dauna

Vezi detalii

Asigurari agricole

Obiectul asigurarii

Asigurarile agricole pot fi practicate de societatile de asigurare doar daca sunt agreate de Ministerul Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale.

Acest tip de asigurare este destinat persoanelor fizice sau juridice. Se pot asigura:
- culturile agricole (grau, orz, orzoaica, rapita, porumb, sfecla de zahar, mustar, soia, etc)
- plantele tehnice (floarea-soarelui, canepa, bumbac, in, rapita, coriandru, tutun)
- plantele medicinale si aromatice (izma, levantica, salvie, valeriana, nalba, fenic)
- plantele ornamentale si decorative
- leguminoasele alimentare
- plantele de nutret
- cartofii si legumele
- culturile semincere
- rodul viilor
- pomilor si hameiului
- arbustii fructiferi
- capsunii
- culturile din sere
- solaria si rasadnitele
- pepinierele pomicole si viticole
- plantatiile de portaltoi.

Cine are nevoie de aceasta asigurare?

- Persoanele care cultiva terenurile agricole si doresc sa le fie asigurata protectia recoltelor impotriva efectelor distructive ale factorilor naturali de risc.
- Persoanele care au angajat un credit bancar pentru dezvoltarea unei activitati agricole, pe toata durata de rambursare a creditului.
- Persoanele care au luat in arenda terenuri agricole si care in conformitate cu prevederile Ordonantei de urgenta nr 157/07.11.2002 privind completarea Legii arendarii nr.16/1994 au obligatia de a-si asigura culturile de pe aceste terenuri, pe toata durata contractului de arendare.
- Persoanele care au incheiat un contract de concesionare cu Agentia Domeniilor Statului pentru toate culturile de pe aceste terenuri, pe toata durata contractului de concesionare.

Avantajele asigurarii

Se inlatura riscul pierderii partiale sau totale a productiei agricole si se creaza premizele reluarii ciclului de productie, fara a mai apela la credite bancare.
Asigurarea culturilor agricole poate fi incheiata de persoane fizice sau juridice care au un interes legitim sau raspundere pentru exploatarea, protejarea si conservarea terenului agricol, indiferent de forma de detinere a terenului: proprietate, arenda, inchiriere, concesiune, donatie, daca aceasta poate fi atestata printr-un document.

Prima de asigurare

Prima de asigurare reprezinta o cota procentuala din cuantumul sumei asigurate, iar marimea acesteia depinde de:
- localizarea geografica a terenurilor cultivate
- structura culturilor
- cheltuielile tehnologice necesare pentru fiecare cultura pentru obtinerea productiei

Riscuri acoperite

Orice tip de cultura agricola se pot asigura pentru riscuri ca:

-incendiu produs din orice cauza, numai cu respectarea cu strictete a normelor de paza a culturilor si de prevenire si stingere a incendiilor
-incendiu produs din cauze naturale (trasnet)
-ploi torentiale
-furtuna cu viteza a vantului mai mica de 80 km/h
-grindina
-alunecare/prabusire/surpare de teren
-inghet timpuriu de toamna
-inghet tarziu de primavara

Riscuri speciale - prin derogare de la conditiile de asigurare, pe baza de clauze speciale si prime de asigurare suplimentare pot fi acoperite:

-inghetul de iarna
-inundatia din ploi torentiale
-seceta
-intarzierea recoltatului produsa de ploile de lunga durata.

De regula despagubirile se vor acorda in functie de gradul de distrugere (total sau partial) si in functie de acoperirea politei (costurilor de productie sau a valorii produselor).


Tipuri de asigurări

Asigurarea storno

Asigurarea de anulare a calatoriei, cunoscuta generic sub numele de "Asigurare STORNO", vine in sprijinul agentiilor de turism si a clientilor acestora, oferindu-le protectie ambilor în cazul unor evenimente absolut imprevizibile.

Obiectul asigurarii consta în suportarea de catre Asigurator a penalitatilor in tot sau in parte care îi revin Asiguratului conform clauzelor de anulare sau retragere a turistului, asa cum sunt impuse de tour-operatorul extern sau prevazute in contractul de comercializare a serviciilor turistice, ca urmare a anularii calatoriei datorita aparitiei unui eveniment asigurat.

Pot fi preluate în asigurare pachete de servicii turistice ce pot contine transport, cazare si alte servicii.

Suma Maxima Asigurata: 2.500 € / persoana, dar nu mai mult de 7.500 € / contract pentru serviciile turistice (inclusiv biletele de avion).

Asigurari agricole

Obiectul asigurarii Asigurarile agricole pot fi practicate de societatile de asigurare doar daca sunt agreate de Ministerul Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale.

Acest tip de asigurare este destinat persoanelor fizice sau juridice. Se pot asigura:
- culturile agricole (grau, orz, orzoaica, rapita, porumb, sfecla de zahar, mustar, soia, etc)
- plantele tehnice (floarea-soarelui, canepa, bumbac, in, rapita, coriandru, tutun)
- plantele medicinale si aromatice (izma, levantica, salvie, valeriana, nalba, fenic)
- plantele ornamentale si decorative
- leguminoasele alimentare
- plantele de nutret
- cartofii si legumele
- culturile semincere
- rodul viilor
- etc ...


Asigurari de accidente

Acest tip de polite de asigurare se adreseaza in principal angajatilor si se refera la despagubirea in urma unor accidente aparute la locul de munca. Bineinteles, riscurile asigurate difera in functie de profesie, loc de munca, etc.

Despagubirile oferite de catre compania de asigurari sunt destinate recuperarii in urma unui accident: incapacitate temporara de munca, invaliditate, consecinte estetice sau functionale. Despagubirile pot fi incasate si de catre familia asiguratului in cazul nefericit al decesului acestuia in urma accidentului.

Asigurarea de accident poate fi insa utila si altor categorii, cum ar fi studenti, administratori de firme, sportivi.

Asigurari de locuinte si bunuri

Obiectul asigurarii

Pentru majoritatea oamenilor, locuinta este bunul cel mai valoros. Din acest motiv este recomandat ca locuinta sa fie asigurata impotriva evenimentelor ca fenomenele naturale, calamitatile, incendiul, explozia, s.a. care pot sa distruga agoniseala de o viata.Aceleasi evenimente care pun in pericol locuinta pot afecta si bunurile continute in aceasta (mobilier, aparatura electrocasnica, aparatura electronica, imbracaminte, unelte gospodaresti, alimente, etc.). Prin legea 260/ 2008 toti proprietarii sunt obligati sa isi asigure locuintele.Asigurarea locuintei este obligatorie si atunci cand se solicita un credit bancar si garantarea acestuia catre banca o constituie locuinta.

Care parte din locuinta se asigura?

Locuinta se asigura in integritatea ei constructiva: - fundatie, soclu, pereti; - plansee, acoperis, pardoseli; - ferestre, usi; - scari, putul liftului.

Asigurari de sanatate

Politele de asigurare a sanatatii sunt din ce in ce mai cautate. Acestea au aparut datorita neajunsurilor din sistemul de sanatate public si sunt in stransa legatura cu infiintarea de spitale si clinici private care ofera servicii de calitate la standarde mai ridicate decat in sistemul public.

Tocmai in ideea in care sanatatea este lucrul cel mai de pret al unui om, piata asigurarilor de sanatate a cunoscut o perioada foarte profitabila.

Sistemul privat de sanatate ne ofera o accesibilitate mult mai mare la medici specialisti si aparatura de inalta calitate.

Clinicile private ofera de regula doua posibilitati de plata (2 planuri):

Asigurari de viata

Asigurarea de viata este un contract intre societatea de asigurari si Dvs., avand ca obiect suma asigurata, platibila catre beneficiarul politei la producerea evenimentului asigurat, acesta fiind dupa optiune imbolnavire, vatamare corporala din diferite cauza, deces, etc

La expirarea politei, beneficiarul primeste suma asigurata nu doar in cazul producerii unui eveniment nefericit ci si in cazul supravietuirii acestuia. Astfel asigurarea de viata primeste un aspect de economisire putand fi utilizata ca o suplimentare a pensiei, fond de economii pentru un eveniment anticipat sau pur si simplu pentru mentinerea unui stil de viata confortabil. Atunci cand beneficiarii sunt copii asiguratului, acest eveniment poate fi: nastere, nunta, finantarea studiilor superioare, etc. si are ca scop asigurarea independentei financiare a acestora intr-un moment care cere un aport banesc ce poate iesi din bugetul normal al unei familii.

Asigurari maritime

Obiectul asigurari in cazul acestei polite este corpul navei impreuna cu instalatiile,echipamentele si masinile navei in constructie sau reparatie, precum si instalatii sau echipamente instalate de subcontractori.

Asigurarea navelor aflate in constructie sau in reparatie intra in cadrul asigurarii maritime.

Asigurarea maritima ofera compensatie financiara pentru avarierea distrugerea sau pierderile survenite ca urmare a navigatiei pe mare (majoritatea asiguratorilor din Romania includ in aceasta polita si nave fluviale si de navigatie interna). Asigurarea va depinde de zona de navigatie (maritim sau fluvial) precum si scopul si destinatia ambarcatiunii: nava comerciala, de pescuit remorcher, barje, slepuri, nave de agrement de diferite dimensiuni, avand ca scop calatorii de lunga durata dar si ca sport.

Asigurari medicale de calatorie

Acest tip de asigurare se adreseaza persoanelor care calatoresc in afara Romaniei, in interes personal sau in interes de serviciu, individual sau impreuna cu cei apropiati.

De la data aderararii Romaniei la Uniunea Europeana nu mai este obligatorie incheierea asigurarii la calatoria in oricare din tarile membre, totusi asigurarea este utila si recomandata.

Acoperire polita:
- costurile tratamentului medical de urgenta pe care persoana asigurata trebuie sa il efectueze, in urma unei imbolnaviri subite sau a unui accident; aici sunt incluse costurile pentru: medicamente, diagnosticare si spitalizare - costurile repatrierii pentru continuarea tratamentului in tara - repatrierea corpului in caz de deces - cheltuieli pentru transportul efectuat de serviciile de ambulanta, pana la cel mai apropiat spital sau la cel mai apropiat medic - tratament chirurgical de urgenta - tratamentul dentar, dar numai pentru alinarea durerilor acute

Asigurari cargo

Riscuri acoperite de polita de asigurare CARGO

Asigurarea Cargo acopera riscurile de pierdere sau avarie a bunurilor in timpul transportului maritim, terestru aerian sau combinat intern si extern.

a) Pierderea sau deteriorarea bunurilor cauzatã de: * incendiu sau explozie; * esuarea, scufundarea sau rãsturnarea ambarcatiunii sau a navei; * rãsturnarea sau deraierea mijlocului de transport terestru; * coliziunea sau contactul navei, ambarcatiunii sau mijlocului de transport cu un obiect exterior, altul decât apa; * descãrcarea mãrfii într-un port de refugiu; * cutremur de pamânt, eruptie vulcanicã sau trasnet; * sacrificiu în avaria generalã (comunã); * luarea mãrfii de valuri; * intrarea apei de mare, râu sau lac în mijlocul de transport, container sau locul de depozitare; b) Dauna totalã a unui colet pierdut peste bord sau cãzut în timpul încãrcãrii sau descãrcãrii, pe si de pe mijlocul de transport. c) Cheltuielile si contributiile la avaria generalã (comunã). d) Cheltuielile de salvare, platite de asigurat pentru/în legaturã cu înlãturarea unei pierderi cauzate de orice eveniment. e) Cheltuielile de transport f) Cheltuielile vamale

Asigurari casco

CASCO este o asigurare facultativă în baza căreia societatea de asigurare achită despăgubiri pentru avariile accidentale (parţiale sau totale) şi/ sau furtul (parţial sau total) suferite de vehiculul asigurat şi înscris în poliţa de asigurare.

Această asigurare este facultativă, ceea ce înseamnă că decizia de încheiere a unui contract de asigurare CASCO este la latitudinea proprietarului de vehicul, nefiind obligatorie prin lege. Potrivit OG nr.51/1997 privind operaţiunile de leasing şi societăţile de leasing, cu modificările şi completările ulterioare, societăţile de leasing au obligaţia asigurării vehiculelor. Prima de asigurare o achită utilizatorul, dar asiguratul este societatea de leasing.

In cazul autoturismelor, de regula se asigura masini cu varsta intre 0 si 8 ani, in conditii speciale la unii asiguratori, intre 0 si 12 ani, precum si masini de epoca/ colectie.

Asigurari CMR

Asigurare de raspundere a transportatorului pentru marfa transportata in calitate de caraus (CMR)

Obiectul asigurarii CMR il constituie raspunderea companiilor ce efectueaza transporturi nationale sau internationale cu vehicule (care sunt mentionate expres in polita de asigurare), pentru avarierea sau distrugerea marfurilor incredintate pentru transport.

Fac obiectul asigurarii numai raspunderile ce ii revin transportatorului in calitate de caraus pentru pagube produse marfurilor transportate cu vehicule, potrivit prevederilor de la art.17 si 23 din "Conventia privind contractul pentru transportul international de marfuri pe sosele (C.M.R.)", atat pe teritoriul Romaniei, cat si in afara acestuia.

Valabilitatea asigurarii poate fi determinata pe un anumit transport/ calatorie, sau pe o anumita perioada de timp.

Asigurari raspunderi civile

Atat timp cat asiguratul trebuie sa raspunda legal pentru fapta savarsita, asigurarea de raspundere civila vine in ajutorul acestuia de cate ori este nevoie. Aceste tipuri de asigurari pot fi incheiate atat de persoane fizice, cat si juridice. Ca si arie de acoperire, aceste polite sunt valabile atat pe teritoriul tarii noastre, cat si pe teritoriul unor tari straine. Este foarte important ca Dvs. ca si asigurat sa acordati o deosebita atentie conditiilor generale prevazute in contract, astfel incat sa cunoasteti riscurile acoperite, tipul despagubirilor, dar si aria de acoperire efectiva a unei astfel de polite.

Riscurile de obicei acoperite sunt urmatoarele:
• Cheltuieli survenite in urma unui prejudiciu material sau a unei vatamari corporale provocate unei terte persoane • Cheltuieli acoperite si in cazul in care aceste prejudicii sunt provocate de persoane de care Asiguratul raspunde in mod direct legal (cum ar fi copiii acestuia). • Pagube la bunuri produse de animalele de companie care apartin Asiguratului • Cheltuielile care se ivesc in urma necesitatii unui proces (de foarte multe ori, sumele necesare sunt foarte mari, iar in aceste cazuri o asigurare de raspundere civila legala este foarte avantajoasa)

Asigurari RCA

Polita de asigurare pentru Raspundere Civila Auto (RCA) trebuie incheiata in mod obligatoriu de toti posesorii de automobile. Asigurarea RCA este o asigurare prin care tertii prejudiciati in urma unui accident auto, produs din vina conducatorului auto asigurat, primesc despagubiri pentru daunele materiale si/sau decesul ori vatamarile corporale suferite in acel accident.

RCA-ul poate fi incheiat pe o perioada de la 6 la 12 luni pentru autovehiculele care au fost inmatriculate pe teritoriul Romaniei.

Riscurile acoperite de polita RCA sunt: - pagube materiale, vatamari corporale sau deces, produse tertilor din culpa asiguratului - pagubele produse ca urmare a lipsei de folosinta a autovehiculului avariat - cheltuielile de judecata efectuate de persoana prejudiciata

Limitele de despagubire stabilite anual de catre Comisia de Supraveghere a Asigurarilor sunt: [...]